*

MarjattaLaiho Jokainen ei ole hyvä jossakin – mutta kelpaa silti ihmiseksi.

Demokratia 2.0

Hei nuoret, sapelinkalistelun aika on ohi!

Kukaan ei ole tainnut tulla kertoneeksi Teille nuorille ikäpolville, 1980-luvulta alkaen Suomessa syntyneille, että 1950-luvun puolimaista alkaen, jolloin olin oppinut puhumaan ja satunnaisesti kuuntelemaankin, aina jonnekin 1990-luvun loppupuolelle asti pidettiin sapelinkalistelua huonona käytöksenä, tekipä sitä kuka hyvänsä.

Liechtensteinista malli uudelle Suomelle ?

Liechtenstein on pieni 37.000 asukkaan ruhtinaskunta Sveitsin ja Itävallan välissä. Maalla ei ole omaa valuuttaa, vaan se käyttää Sveitsin Frangia kaupassaan. Maa ei kuulu Euroopan unioniin, mutta on osa Schengen-sopimusta. Maan maahanmuuttopolitiikka on yksinkertaista ja oleskelulupien määrä on rajattu 64 uuteen vuodessa.

 

Nuorten äänelle tarvitaan suurempi painoarvo yleisissä vaaleissa

Suomessa on suuri ongelma. Sen ongelman muodostaa suurten ikäluokkien ja sitä vanhempien ikäpolvien suhteettoman suuri yliedustus päättävillä paikoilla jonka seurauksena suomalainen politiikka on lyhytjänteistä ja tämän ikäluokan etujen jatkuvaa ajamista. Lyhytnäköisen etupolitiikan seurauksena Suomi on taloudellisesti kulkemassa tuhon tielle, ja kaikkia korjaavia toimia vastustetaan tämän joukon toimesta verisesti. 

Halataan viha kuoliaaksi

Väitetään, että vihaiseen populismiin ei voi vastata järjellä. Väitän että tämän väitteen esittäjä on vähintään yhtä typerä kuin ne ihmiset, joita hän arvostelee. Nykypopulismin perimmäinen tarkoitus ei ole vain muuttaa niitä asioita, joista puhutaan, vaan muuttaa niitä valtarakenteita, joilla päätöksiä tehdään.

Valta kansalle - haaste demokraattiselle päätöksenteolle

Poliittisen päätöksentekokulttuurin suurin ongelma on se, että sen uudistamiseen vaadittava työ on poliitikkojen itsensä käsissä. Olemme tilanteessa, jossa vallan uudelleen jakamisesta joutuisivat päättämään ne, joilla valtaa on eniten. Isojen muutosten tekeminen vaatisi sen, että poliitikkojen valtaa kavennettaisiin ainakin hetkellisesti.

Puoluekuria puolustettiin paneelikeskustelussa!

Tekniikan akateemisten liitto kutsui Tampereen Teknillisen Seuran (TTS) ja TEK yhteiseen iltapaneeliin [1] kaikki Pirkanmaan TEK jäsenet puoluekantaan katsomatta. Panelisteja oli kaiken kaikkiaan yksitoista (11). Ilmeisesti TEK osaa järjestää paneeleja paremmin kuin muut sillä eräissä muissa paneeleissa eduskunnan ulkopuolisia puolueita on syrjitty vetoamalla liian suureen osallistujamäärään... Kokonaisuutena paneeli oli asiallinen ja hyvin järjestetty keskustelutilaisuus. Puheenvuoroja jaettiin tasapuolisesti.

EKP juhli avajaisia: Panssareita, piikkilankaa ja ilman mediaa.

Euroopan oma „Babelin torni“ vihittiin tänään käyttöön. Saksan Frankfurt am Main:issa sijaitseva massiivisen rakennuksen tietoja edellisestä tietopläjäyksestä (1): „Koko komeuden piti olla valmis 2011 ja maksaa mitättömät 850 miljoonaa Euroa, mutta kuten meillä riemu-unionissa on tapana sekä rakennusaika, että hinta repesivät käsistä. Torni valmistui kolme vuotta myöhässä ja maksaa kaikkineen 1,3 miljardia.“ (linkissä 1 on linkki, jossa kuvia kolossista)

Haluatko demokratiaa ? IPU:lta sitä saa!

Haluatko päättää asioistasi itse ja vaikuttaa, kuten Suomen perustuslain toinen pykälä määrittelee  ?

 

Itsenäisyyspuolueen Pirkanmaan, Hämeen ja Varsinais-Suomen piirit tarjoavat sinulle mahdollisuuden, jota avataan alla olevissa videoissa.

 

Tule mukaamme muuttamaan Suomea yhdeksi Euroopan edistyksellisimmäksi demokratiaksi Sveitsin ja Islannin rinnalle ja jopa kirimään ohi näistä kahdesta.

 

https://

 

https://

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä