*

MarjattaLaiho Jokainen ei ole hyvä jossakin – mutta kelpaa silti ihmiseksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvot. yhteiskunta

Terve ja eheä kuin sananvapaus Suomessa!

Laura Huhtasaari on kirjoittanut blogin otsikolla ”Sananvapauden tila on tulehtunut”. Lukematta enempää kommentoin sitä näin:

Helmut Kohl (1930-2017)

 

Euroopan unionin arkkitehdiksikin kutsuttu suurmies Helmut Kohl on kuollut. Hän toimi Saksan liittokanslerina vuosina 1982-1998. Hänen saavutuksiin voidaan lukea neuvottelut, Suomen ja muiden Pohjoismaiden liittämiseksi  Euroopan unioniin. Suomen osalta hän kävi useita kahdenkeskisiä keskusteluja Suomen pääneuvottelijan, ulkomaankauppaministeri Pertti Salolaisen kanssa.  Helmut  Kohl neuvotteli maalleen hyvät ehdot, nimittäin Suomi on ollut ja näillä näkyminkin tulee olemaan EU:n nettomaksaja.

 

Suomi - pieni EU:n pohjoinen liittovaltio

Elämme mielenkiintoisia aikoja, PS:n puoluekokouksessa jäsenet valitsivat väärät henkilöt puolueen johtoon, - Sauli Niinistön mielestä? Onko satavuotiaan Suomen itsenäisyystaistelut olleet turhia?

https://www.youtube.com/watch?v=hURmOmTrNYA&list=RDhURmOmTrNYA#t=31

Saavatko vanhukset äänensä kuuluville

Saavatko vanhusten edustajat äänensä kuuluville

 

 

Laki määrää, että kunnassa on oltava vanhusneuvosto. Se on yleensä sosialitoimen alainen. Helsingissä siihen kuuluu jäseniä erilaisista eläkeläisjärjestöistä, luottamusmiehistä, poliittisista puolueista ja kaupungin edustajista. Yhteensä 19 nimettyä henkilöä. Tuntuu kyllä erittäin byrokraattiselta.

 

Suomi vuonna 2042

Ykköstie Turusta Helsinkiin on muutettu yhdeksi suureksi kaupunkibulevardiksi. Sitä halkoo yksi, yhtenäinen raitiotielinja. Bulevardin reunoille on pystytetty mukavia kahviloita, jotka tarjoilevat vegaanista luomuruokaa, joka on tuotettu kahviloiden takana sijaitsevilta lähiruokatiloilta. Nämä ruoat ovat kommuunissa asuvien tilallisten tuottamia. Tarjolla on myös mitä erilaisimpia kahvi-, punaviini- ja teevalikoimia.

Suomen historiallisin ajojahti ja minä sen kohteena!

Olin vuosituhannen pässi kun otin yhteyttä pariin puolueeseen ja maamme Presidentti Sauli Niinistöön noin vuosi sitten tarjoamalla omia ajatuksia! Elämäni muuttui tästä syystä radikaalisti! Alkoi lähes loputon kahvittelu ja kermakakkujen syönti mukavien rupatteluiden parissa. Voisin puhua demokratian riemu voitosta.

No ei tosiaan kukaan ei ottanut yhteyttä mutta eivät kuitenkaan löytäneet roskaposti nappiakaan se varmasti olisi ollut järki valinta! Valittiin kuitenkin täysin toisenlainen nappi ja sen käytölle antoi kasvot median kautta useat tutut kasvot.

Mikä on mielipiteesi arvo?

Tässä kirjoituksessa lähden pohtimaan subjektiivisiin mielipiteisiin perustuvaa ajattelua, niiden arvoa ja järkevyyttä yleisesti politiikassa sekä kansantalouden hoitamisessa.

Oikeat pakolaiset suurimpia häviäjiä

Tämän hetkinen Suomi elää siinä tilanteessa, että se on kytkenyt normalin maahanmuuton ja pakolaisuuden yhteen kotouttamisohjelmaan. Maahanmuutto on 80-luvun lopulta lähtien ollut enemmän pakolaisten vastaanottoa. Myöhemmin on tullut 2000-luvun puolella muistakin syistä ( työ, koulutus jne. yllykkeet) tulleita maahanmuuttajia, joista venäläiset ovat suurin ryhmittymä. Ongelma on se, ettyä pakolaisten osalta tulisi olla oma ohjelma ja näiden muiden maahanmuuttajien osalta oma SIIRTOLAISOHJELMA.

Tehokkuusko ratkaisee kaiken; Suomessa?

Joutuu kysymään alla oleviin puheen vuoroihin liittyen?

Onko raha ja tehokkuus ainoa arvo 100 vuotiaassa Suomessa?

Tehokkuusko ratkaisee kaiken; Suomessa?

Joutuu kysymään alla oleviin puheen vuoroihin liittyen?

Onko raha ja tehokkuus ainoa arvo 100 vuotiaassa Suomessa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä