MarjattaLaiho Jokainen ei ole hyvä jossakin – mutta kelpaa silti ihmiseksi.

Rauhatonta joulua ja pahaa tahtoa – toivottaa Yle! (?)

Lauantaina 22.12.2018 Ylen neliminuuttisessa ohjelmassa "Radio 1 vastaa": ohjelmapäällikkö Kaj Färm sanoo olevansa sitä mieltä – samaa erään palautteenantajan kanssa – että Israelin apartheid-hallinnon "rinnastaminen natsi-Saksan politiikkaan on [– –] suurta historian vääristelyä ja silkkaa antisemitismiä". Samalla he molemmat tulevat väittäneeksi "joidenkin arvostaman entisen sosialidemokraattisen ulkoministerimme" levittäneen "tällaisia näkemyksiä", siis irrationaalista juutalaisvastaisuutta eli viime aikoina historian hämärästä käsittämättömästi esiin kömpinyttä antisemitismiä.

Yle on itsenäinen, journalistin ohjeisiin sitoutunut media, vaikka yhteiskunnan varoilla toimiva. Suomen virallinen "ulkopoliittinen linja" oli joskus ennen eittämättömästi rauhaa puolustava ja ihmisarvoa kunnioittava. Nykyinen valtionhallintomme on pääministeri Juha Sipilän johdolla suuntautunut rapauttamaan ihmisoikeuksia kaikin mahdollisin keinoin (vielä jotenkin sivistysvaltioksi luettavissa olevassa maassa mahdollisin: kaasukammioita ei oteta käyttöön). Suomen kehitysyhteistyöpanostus on ajettu alas, samoin kuin kotimainen koulutus ja sote-palvelut. Ihmisoikeuksia ja demokratiaa ei enää edistetä "hauraissa maissa". Kaikki tuo kasvattaa ilmastonmuutosvelkaamme, jota vastuullisesti maksamalla tukisimme ihmiskunnan elinmahdollisuuksia tulevaisuudessa ja edes hieman osaltamme hidastaisimme valtavan ilmastopakolaisvyöryn liikkeelle lähtöä lähivuosikymmeninä. Ja tuloa myös meille asti.

Nyt Yle vastustaa avoimesti rauhaa ja ihmisarvoa – se lietsoo sotaa ja dehumanisoi joitakin kansanryhmiä, väittää hyväksyttäväksi ihmisoikeusrikoksia joitakuita ihmisiä kohtaan. Israelin kansainvälisen oikeuden vastaiset sotatoimet valtiollisten rajojensa ulkopuolella sekä omien kansalaistensa ”rotuopillinen” luokittelu täysillä kansalaisoikeuksilla varustetuiksi ja muiksi ovat kiistatta natsi-Saksan fasistisen, ”kansallissosialistisen”, ajattelun sisarideologian ilmentymiä. Juutalaisuuteen – sen enempää uskonnolliseen kuin kulttuuriseenkaan ideologiaan – Israelin poliittisella hallinnolla ei ole mitään suoraa yhteyttä. Myös Adolf Hitler käytti taitavasti hyväkseen kristillisiä kirkkokuntia sotatoimiensa sekä niin oman maansa kuin valloittamiensa muiden maiden kansalaisten julmassa sortamisessa ja murhaamisessa. Toisaalta tuhansilla ”kirkonmiehillä” ja toki naispuolisillakin nunnilla ja muilla lähimmäisenrakkautta osoittaneilla uskovaisilla kristityillä oli merkittävä panos juutalaisten ja muuten vainottujen piilottamisessa tai auttamisessa pakoon natseilta.

 

Valtionhallinnon rikollisten tai moraalisesti kestämättömien käytännön toimien arvostelu ei kohdistu mihinkään uskontokuntaan, poliittiseen suuntaukseen, etniseen ihmisryhmään eikä muuhunkaan kansanryhmään. Esimerkiksi Yhdysvalloissa tuhannet juutalaiset ovat ilmaisseet syvän paheksuntansa Israelin valtion ihmisoikeusrikoksia kohtaan ja myös tuoneet selvästi esiin huolensa siitä, että niitä pyritään samaistamaan juutalaisen identiteetin ja ajatusmaailman kanssa.

 

Järkytyin sydänjuuriani myöten tästä Ylen ihmisoikeusvastaisesta ulostulosta, vieläpä juuri näin "hyvän tahdon juhla" joulun alla. Tässä yhteydessä Kaj Färm leimaa ihmisarvoa vailla oleviksi ne, jotka ovat sattuneet syntymään palestiinalaisiksi sekä antisemitistiksi entisen, nimeltä mainitsemattoman demariulkoministerin. Jälkimmäinen luonnehdinta sopii sekä Erkki Tuomiojaan että Tarja Haloseen ja varmasti useaan muuhunkin entiseen SDP:n ulkoministeriin, jotka ovat seisseet suoraselkäisesti länsimaisen humanismin – ihmisten yhdenvertaisuuden, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen – arvopohjalla. Ainakin sekä Tuomioja että Halonen ovat ulkoministerinä esittäneet näkemyksenään, että velvollisuus noudattaa YK:n ihmisoikeussopimuksia koskee kaikkia ne ratifioineita maita samalla tavoin. Halonen toi tämän Suomen kantana esiin myös presidenttinä. Arvostan heitä kumpaakin todella suuresti. Ja käsittääkseni tuon aikaisemman suomalaisen kannan mukaan eettinen velvoite ihmisoikeuksien kunnioittamiseen ulottuisi sopimuksia ratifioimattomiinkin maihin…

Vastamediat syyttelevät valtamediaa valheellisuudesta ja asenteellisuudesta. Nyt en voi enää väittää Ylen asenteellisuuteen kohdistuvia näkemyksiä vastaan. Ylehän esiintyy pahimman laatuisena rasismin ja suoranaisen fasisminkin edistäjänä. Miksi Yle julistaa suomalaisessa kulttuuriperinteessä ”pitkinä pyhinä” vietettävän joulunajan saatteeksi järjetöntä ihmisarvon halventamista ja vihaväkivallan ihannointia? Tämän jälkeen jouluaattona keskipäivällä televisiossa ja radiossa suorana lähetettävä joulurauhan julistus Turusta ei kyllä tunnu ihanalta ja turvalliselta ”yhteisten arvojemme” vahvistamiselta ja ihmisten rauhoittamiselta rakkaudelliseen joulun juhlintaan.

Toivotan omasta puolestani päinvastaista kuin Ylen Kaj Färm tarkoitti:

Rauhallista joulua ja hyvää tahtoa kaikille ihmisille toisiaan kohtaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Tätä tekstiä blogisti kommentoi:

"Ajankohtainenkin se
kaikessa ikiaikaisuudessaan on: juuri luin eurooppalaisesta tutkimuksesta, jossa huomattiin antisemitismin lisääntyvän joka puolella Eurooppaa.

Tuo antisemitismi ei selity ainakaan pelkästään islamilaisen väestön kasvamisesta vaan myös niin sanottu
"kantaväestökin" on jälleen kerran ruvennut laatimaan erilaisia salaliittoteorioita juutalaisen kansanosan konnuuksista.

Meillä Suomessakin tällaista on. Itsekin suhtaudun hyvin kriittisesti Israelin nykyhallinnon toimiin palestiinalaisvähemmistöä kohtaan, mutta sen rinnastaminen natsi-Saksan politiikkaan on mielestäni suurta historian vääristelyä ja silkkaa antisemitismiä.

Hitlerin Saksan toimien tarkoitus ei ollut estää terrorismia tai edes puolustaa omaa politiikkaansa vaan tuhota kokonaan viimeistä lasta myöten kokonainen kansa. Eikä pelkästään Saksasta vaan koko maailmasta. Kuitenkin useat poliitikot - muun muassa ainakin joidenkin arvostama entinen sosialidemokraattinen ulkoministerimme - on tällaisia näkemyksiä levittänyt."
(lainaus päättyy)
_ _ _ _ _

Tuomiojan näkemyksiin en ota kantaa. Mutta Marjatta Laihon muuten osoittama käsittämätön Hitler-kiihotus juutalaisia vastaan täyttää mennen tullen antisemitismin tunnusmerkit.

On aikoihin taas eletty.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mihin Israel pyrkii? Pääasiassa pitämään kansalaisensa hengissä, mikä ei ole mikään helppo tehtävä kun ympärillä on viisi valtiota/ryhmää joiden kaikkien päätavoite on tappaa kaikki juutalaiset.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Mikäli meidän on vaikea nähdä omaa syntisyyttämmen, niin apunamme meille on, nähdä oma vihamme Häntä kohtaan, ken meidät ja kaiken muunki on Sanallaan luonut. Siitäsyystä meillä ei ole muuta pakopaikkaa päästä tästä kauheudesta vapaaksi, kuin Isämme, jo valmiiksitekemä, meitävarten, "täsmätyö": paeta Hänen, Pojan, sanomattoman armonsa turviin ja samaistua Hänen kuolemaansa. Hän tuli, meitä varten, lunastamaan meidät, iloon, vapauteen ja iankaikkiseen Elämään. Siunaten Lasse.

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

Hävisin blogin julkaisemisen jälkeen lastenlasten joulun viettoon useammaksi päiväksi. Kuten oli odotettavaa, blogiini ei ole tullut ainoatakaan asiallista kommenttia, vain pelkkää fundamentalistista uskonsoopaa ja faktojen vääristelyä.

Kaj Färm sanoo: "Näin kirjoitti Sanna. Olen aivan samaa mieltä oikeastaan kaikesta." Yllä Markku Marttila esittääkin siitä, mistä Kaj Färm on "aivan samaa mieltä", sen osan, josta samaa mieltä olemista minä kommentoin. Voin lisätä, että muulta osin Sanna ei vastusta ihmisoikeuksia ja että minä arvostan myös juutalaisten "pyhien" kirjoitusten ruotimista mediassa, kuten kaikkien "pyhien" edesottamusten. Toivon ehtiväni tulevilla eläkepäivilläni perehtyä paljon lisää siihen, mitä kaikkea ihmiset oikein ajattelevat ja ovat historiallisena aikana ajatuksistaan panneet paperille tai kaivertaneet savitauluun.

Hiljattain julkaistu tutkimus http://e2.fi/publication/68 suomalaisten "pyhäksi" kokemista asioista tuntuu lohdulliselta: ei meidän enemmistömme sentään ole vielä hurahtanut fasismiin ja vihaväkivallan hyväksymiseen "normaaliksi" toiminnaksi. Ikävä kyllä samaa ei voi sanoa Suomen valtiojohdosta, joka ei – lukuun ottamatta eräitä harvoja, inhimillisen vastuuntuntonsa myös poliittisilla huippupaikoilla säilyttäneitä henkilöitä – ole rinnastanut kaikkia ihmisoikeusrikoksia tekeviä valtioita toisiinsa, vaan laskelmoi ilmeisesti taloudellisin, kauppapoliittisin tai ihmisoikeusvastaisen oman ”pyhän” arvomaailmansa vaatimuksin, mitä valtioita ja keitä valtionjohtajia ei ”kannata” suututtaa huomauttamalla heidän kuvottavimmistakaan pahoista toimistaan. Vain suunsa vääryyttä vastaan aukaiseva puolustaa oikeutta ja totuutta.

Parempaa ja Yhdenvertaisempaa Uutta Vuotta 2019!

Toimituksen poiminnat